Organik Kesilmiş Isırgan Otu Yaprakları
Dikenli Ot
Herkes muhtemelen dikenli böğürtlenlerden (dikenli ot) zarar görmüştür. Batıcıdır ve bu yüzden dikenli böğürtlenler bir ot olarak adlandırılır. Ancak bitkinin başka bir yönü de vardır. Onu yiyebilirsiniz! Pişirilmiş böğürtlen, ıspanak ve salatalık tadını andıran bir lezzete sahiptir.
Dikenli Otun Sağlıklı Özellikleri
Dikenli ot, C vitamini ve çeşitli B vitaminleri, E ve K vitaminleri dahil olmak üzere birçok farklı sağlıklı madde içerir. Özellikle demir, silikon ve kalsiyum gibi mineraller. Ayrıca klorofilin önemli bir kaynağıdır. Ancak, dikenli ot ayrıca tanenler, proteinler, flavonoidler (antioksidanlar), mukilajlar ve lifler de içerir.
Dikenli ot ile ne yapabilirsiniz?
Dikenli ot, polenta, pesto, püre, böğürtlen çorbası veya bitki çayı tariflerinde kullanılır. Anti-inflamatuar özelliklere sahiptir, idrar yollarını ve karaciğeri temizlemek için iyidir ve stres ve yorgunlukla daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olur. Böğürtlen yaprağı doğal olarak hafif, bitkisel bir lezzete sahiptir. Kurutulmuş böğürtlen...